Brownie Recept
Ingredienser för 9 stora brownies (ca 10x8 cm stora) 110 g mörk choklad, 110 g smör, 4 stora ägg (rumstempererade), 0,5 tsk salt, 5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 2,5 dl vetemjöl.
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en långpanna 32 x 22 cm och mjöla den lätt. | |
Smält choklad och smör i vattenbad. Låt blandningen kallna till rumstemperatur. Om du har bråttom kan du snabbt kyla ner den i kylskåp, men var försiktig så att den inte stelnar igen. | |
Vispa ägg och salt i en skål tills det blir riktigt fluffigt. Rör gradvis i socker och vaniljsocker. Vänd i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner mjölet, så att det nätt och jämnt blir blandat. (Det är viktigt att blanda i chokladen och mjölet försiktigt, så att smeten blir så fluffig som möjligt.) | |
Häll i smeten i långpannan och släta till ytan. Grädda i ugn i 25 - 30 minuter. Låt svalna i långpannan innan du skär upp i fyrkanter. |
Svag för choklad är väl nästan alla och vad gör man annars en tråkig söndag, baka och bjud mig!
Kommentarer
Trackback